Risotto van orzo met paddenstoelen en verse basilicum

Hoi!

Vandaag weer een lekker vegan receptje; risotto van orzo met paddenstoelen en verse basilicum. Deze risotto is met orzo. Dit is geen rijst zoals je bij risotto zou verwachten, maar een pastasoort. Orzo heeft veel minder tijd nodig om te garen maar heeft wel dezelfde structuur die je van risotto gewend bent.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 sjalot – 1 teen knoflook – paar blaadjes basilicum – 4 bosuitjes – 170 gr orzo – paddenstoelenmix  – ongeveer 20 pompoenpitten – 350 ml groentebouillon – peper & zout – (kokos)olie

Stap 1 : Bereid de groentebouillon.  Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Stap 2 : Verhit wat kokosolie (of andere olie naar keuze) in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Stap 3 : Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Stap 4 : Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Stap 5 : Verhit nog wat kokosolie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen en de bosui toe aan de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6 : Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten.

Hieronder een foto van mijn resultaat!

orzoo

 

Dit is zo lekker, zeker het proberen waard!

Liefs, Lisanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s