Hoi!

Elk jaar krijg ik opnieuw de vraag ‘Hoe ga in hemelsnaam gourmetten als vegetariër? Kan dat überhaupt wel?’ Het antwoord op de laatste vraag is natuurlijk ja, anders zou ik er geen artikel over schrijven. Er zijn heel veel vegetarische producten in de handel, maar ik heb zelf wel een paar toppertjes om te gourmetten.

Nummer 1 : gourmethapjes met kazen van de AHahi_434d50313832353839_3_200x200_jpg

Dit zijn echt toppertjes, je legt ze simpelweg op de hete plaat met wat boter of olie en na ongeveer 10 minuutjes is de binnenkant heerlijk zacht en smeuïg. Ze blijven mooi heel en zijn makkelijk van de plaat af te halen, dus no servetten needed. Je hebt ze in de varianten brie, geitenkaas en roomkaas voor 3,50 p.s. Op het moment is het 2 + 1 bij de appie, dus sla je slag zou ik zeggen.

Nummer 2 : omeletje met champignons/ui/whateveryoulike

In het pannetje van een gourmetstel kan je heel makkelijk omeletjes bakken. Wij maken altijd gewoon een kommetje met geklutste eieren waar we een sauslepel inzetten. Je doet een schepje ei in je pannetje en na een paar minuutjes is je omeletje klaar. Je kan het vervolgens zo speciaal maken als je zelf wilt natuurlijk. Als je champignons ofzo erin wil bakken raad ik aan deze eerst even kort los te bakken in je pannetje en daarna pas het ei toe te voegen. Smakelijk!

Nummer 3 : pitabroodje met shoarma ahi_434d50303633313937_3_lowres_jpg

Voor dit pareltje heb je pitabroodjes, vega shoarma, rode ui en knoflooksaus nodig. De pitabroodjes zijn o.a. in minivariant bij de Lidl te verkrijgen (delicieux). De vega shoarma kosten 2,59 voor een flinke bak van Tivall. De pitabroodjes bak je vantevoren 4 minuutjes af in de oven, de shoarma ongeveer 10 min op de plaat. Vervolgens vul je het broodje met wat rode ui en knoflooksaus en klaar is je pitabroodje. Heerlijk!

Nummer 4 : pannenkoekjes

Net als omeletjes kan je ook minipannenkoekjes in je pannetje bakken. Voor 1,70 heb je al deze scharrelei pannenkoekjesmix, hier hoef je alleen nog water aan t001243906_002_196935_708oe te voegen. Superhandig! Je kan er nu natuurlijk weer van alles van maken, pannenkoeken met appel en kaneel, paddenstoelen en geitenkaas, rodevruchtenjam en ga zo maar door. Als je niet zo lui bent als ik kan je natuurlijk ook nog altijd echt pannenkoeken met een bakmix maken, ook heerlijk.

Nummer 5 : vegaburgers

Wat ik ook vaak doe is dat ik grote burgers haal en deze dan vervolgens in kleinere stukjes snijd. Producten die ik hier makkelijk voor vind zijn o.a. tivall hamburgers, tivall vega nuggets (hoef je niet klein te snijden) of tivall paprika-kaas rondo. Jum!

Er zijn natuurlijk nog talloze andere dingen te verzinnen, maar vooral voor de beginnende vega is dit een makkelijk lijstje om erbij te houden als je gaat gourmetten. Heb jij nog tips? Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jullie input. Fijne feestdagen!

Liefs, Leids meisje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s