Mexicaanse tomatensoep

Heey!

Afgelopen week zag ik tussen de Albert Heijn recepten een Mexicaanse tomatensoep langs komen. I Love Mexicaans eten dus ik besloot mijn eigen variant te maken. Dit recept is met kipreepjes, maar de vega’s halen die er natuurlijk super makkelijk uit of je laat ze weg.

000000000000

Je hebt nodig voor 4 personen : 2 zoete puntpaprika’s – 300 gr mais – 92 gr tomatensoep – 2 tl paprikapoeder – 1 1/2 liter heet water – 250 gr gerookte kipreepjes – 1 bosui – 1 ui

Stap 1 : Halveer de puntpaprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en halveer. Laat de mais uitlekken en snijd de ui in ringen.

Stap 2 : Bak de ui aan in de pan totdat deze gekarameliseerd is. Doe vervolgens de mais samen met de inhoud van het pakje tomatensoep en het paprikapoeder in een soeppan met het hete water. Breng dit aan de kook en roer er goed doorheen. Draai het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.

Stap 3 : Roer regelmatig door de soep heen en doe er de kipreepjes bij, verwarm nog een paar minuutjes en top ten slotte af met de bosui.

Smakelijk! Deze soep is erg lekker met nacho’s en ook met kruidenboterstokbrood, maarja dat is overal lekker bij.

Liefs, Leids meisje

p.s. de fotocredits gaan naar Quinty

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s