Risotto met kastanjechampignons, stoofpeertjes en walnoten

Heey!

Ik ga jullie vanavond het lievelings risottorecept van Merel en mij verklappen. Door het vocht van de champignons en de stoofperen te gebruiken krijgt deze risotto ontzettend veel smaak. Laat je vooral niet afschrikken door de misschien wat vreemde combinatie van ingrediënten : deze combi werkt ontzettend goed.

risotto-stoofpeer

Je hebt nodig voor 3 personen (of 2 personen die heel veel eten #merelenik) : 1 pak risottorijst – 400 gr kastanjechampignons – 1 ui – 1 lepel gedroogde tijm – 1 bouillonblok – 1 bakje stoofpeertjes (liefst van goede kwaliteit) – 1 handje walnootjes – 100 ml droge witte wijn – 1 zakje grana padano – 1 teentje knoflook

Stap 1 : Snipper de ui , pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes. Zet twee pannen op het vuur met wat olie/boter  : in de ene doe je de champignons en daar probeer je wat vocht van te onttrekken. Bak in de andere pan de ui en knoflook goudbruin.

Stap 2 : Vang het vocht van de champignons op en zet de champignons en het vocht apart opzij. Voeg de risotto rijst met wat extra boter toe aan de pan met de ui. Kook ondertussen een halve liter water met het blok bouillon.

Stap 3 : Als de rijst glazig is blus je deze af met de wijn en laat je dit opnemen, voeg vervolgens het vocht van de stoofperen (niet teveel, ongeveer 4 eetlepels) en het vocht van de champignons toe. Roer het geheel regelmatig door. Elke keer als het vocht bijna verdampt is ga je nu bouillon toevoegen. Blijf goed roeren en voeg niet teveel in een keer toe.

Stap 4 : Als de risotto bíjna zacht en smeuïg is voeg je de champignons en de stoofperen toe. De walnoten bak je kort aan in een pan zonder olie. Voeg ook 2/3 van de tijm toe aan de risotto en roer goed door. Als de risotto smeuïg is en je niet meer op een harde stukken in de korrel stuit zet je de pan één minuut opzij. Hierna roer je de kaas erdoorheen.

Stap 5 : Serveer de risotto op grote diepen borden, let wel op : er mag geen vocht meer uit de risotto lopen. Strooi hier de walnootjes en de resterende tijm overheen.

Smakelijk!

Liefs, Leids meisje

p.s. volg ons ook Facebook : http://www.facebook.com/leidsemeisjesindekeuken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s