Geroosterde tomatensoep

Hoi!

Met de verspakketten van de Albert Heijn kan je heel makkelijk een lekker soepje maken, ik heb de tomatensoepvariant nog iets smaakvoller gemaakt door de tomaten te roosteren in plaats van te koken.

img_20170214_181304819

Je hebt nodig : 1 verspakket tomatensoep – 1 bakje verse pesto – olijfolie – peper & zout – 2 runderbouillontabletten

Stap 1 : Maak alle groenten alvast schoon en verwarm de oven voor op 200 graden. Snij vervolgens de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte. Doe alle tomaten in een ovenschaal en pers hier de helft van de knoflook boven. Bestrooi vervolgens met zout, peper en een deel van de tijm. Druppel hier tot slot olijfolie over en laat de tomaten een half uur roosteren terwijl je ze af en toe omschept.

Stap 2 : Snijd de wortel in plakjes en snipper de ui en de andere helft van de knoflook. Bak dit samen voor 5 minuutjes in een pan met olijfolie op een lage temperatuur. Roer hier vervolgens de tomatenpuree en tijm doorheen en bak nog 5 min mee op middelhoge temperatuur. Voeg nu 750 ml water, de bouillonblokken en de tomaten toe. Laat dit op zacht vuur 15 minuutjes koken en pureer het dan met een staafmixer.

Stap 3 : Breng op smaak met peper en zout en roer voor het serveren een lepel pesto door de soep heen.

Smakelijk! Je kan hier ongeveer 5 koppen soep uithalen.

Liefs, Leids meisje

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s